På plass i Cape Town

Vi forlot Norge på onsdag, altså 1 døgn før de dramatiske tiltakene for å bremse spredningen av koronaviruset ble satt i verk . Hadde vi skulle reist en dag senere, så hadde vi vel sannsynligvis ikke dratt. Nå er vi imidlertid på plass i Cape Town, og her er problemene med korona (foreløpig) ikke så alvorlige som i Norge og i Europa. Så langt er det kun 17 bekreftede koronasmittede i Sør-Afrika, og dermed har helsemyndighetene her ikke innført samme type tiltak som i deler av verden som er hardere rammet. Cape Epic ser også ut til å arrangeres som planlagt, men arrangøren har innført flere tiltak for å hindre smittespredning, eksempelvis gjennom strengere hygienetiltak på drikkestasjoner. Vi får bare være nøye med håndvask og holde god avstand til folk, og så får vi krysse fingrene for at vi holder oss friske og raske gjennom hele rittet og at vi kommer oss trygt hjem igjen når vi er ferdige.

I dag har vi vært med på en felles sykkeltur organisert av arrangøren der vi blant annet fikk syklet litt av prolog-løypa i Table Mountain National Park.  Prologen fungerer som starten på Cape Epic der tomannslagene starter hver for seg (intervallstart) og sykler en ca. 20 km lang løype på Table Mountain. Resultatene fra prologen på søndag avgjør hvilken startpulje man får starte i på første fellesstart-etappe på mandag. Med totalt 700 lag (1400 ryttere) vil en god startposisjon være en stor fordel for å unngå kø og stopp underveis, og dermed må vi prøve å kjøre så godt som mulig på prologen!  Vi testet de mest tekniske utforkjøringene i dag, og de burde være overkommelige. Den største utfordringen er at det er tørt og ganske løs grus/sand som man lett lett kan skli på. Vi så et par velt der i dag, så det gjelder å ha fullt fokus og ikke være alt for aggressiv nedover.

Ellers er det fine forhold her nede med behagelig temperatur på bare ca. 20 grader og overskyet vær. Vi koser oss, slapper av, spiser og samler overskudd til til det hele dras i gang for alvor på søndag. I morgen er det registrering og utlevering startnumre, GPS-transpondere (vi kan følges live via Epic Series – appen) og «rider bags». Vi gleder oss:-)

Sykkelhilsen fra Erik og Andreas

Noen bilder fra dagens tur:

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *