Treningsplan

Tida flyr, og nå er det jul og under 3 måneder igjen til start på Cape Epic. Andreas har vært i god trening hele høsten, mens jeg har måttet bruke noen måneder på å la bein få gro. Fra i oktober har jeg imidlertid gradvis trappet opp treningen sånn at jeg nå er tilbake på mitt normale nivå med 8-12 treningstimer i uka. Håndleddet er nesten helt bra👍, men kneet har vært litt mer trøblete enn jeg kunne ha ønsket meg. Jeg har likevel fått kjørt gode intervaller på rulla og på spinning, og formen har bedret seg betraktelig de siste ukene. Jeg har også fått gått en del på ski, noe som sammen med jevnlig styrketrening utvilsomt har vært bra for overkropp og kjernemuskulatur.

Utfordringen med tanke på å være godt forberedt til Cape Epic er å få lagt ned et godt nok treningsgrunnlag. Da vi syklet rittet sist i 2008 hadde vi begge mer tid til trening på ettermiddagene enn det vi har nå, og det var lettere å få lagt inn mange timer med trening. Som småbarnsfedre med hektiske jobber blir det vanskeligere å finne tid til like mange timer, og det blir veldig viktig å planlegge og utnytte tiden godt. Trening på vei til eller fra jobb er en måte å få det til på. I tillegg blir det nødvendig å prioritere kvalitetsøktene. Harde intervaller er det som forskningen viser er mest effektivt for å øke aerob kapasitet og dermed prestasjon i utholdenhetsidretter. Dermed har de harde intervallene høy prioritet, og jeg kjører stort sett 2 i uka. I tillegg er det sannsynligvis lurt å være vant til å sykle relativt lenge i strekk, og dermed prioriteres også langturer minimum en gang i uka (gjerne klubbtrening til Kvaløyvågen på lørdagene).

For å få kjørt litt mer mengde, og for å få kjørt oss inn på terrengsyklene med sykling i terreng uten snø, skal vi en uke på treningssamling til Gran Canaria i begynnelsen av januar. Det blir terrengsykling for første gang der nede, og det blir jo spennende. Tror terrenget (og temperaturen) skal fungere bra som forberedelse til det som møter oss i Sør-Afrika. Vi får også testet litt dekk, ernæring og annet utstyr som vi skal bruke i Cape Epic.

Deretter blir det bare å holde oppe trøkket på treningen frem mot mars sånn at formen forhåpentligvis er på topp til starten der nede. Jeg så på dagens topptur til Lille Blåmann at Andreas fortsatt er i bedre form enn meg, men jeg håper at jeg i alle fall skal klare å nærme meg en god del på den tiden som er igjen til start:-)

Fortsatt god jul, og godt nytt treningsår til alle og enhver!

Legger ved noen bilder fra dagens økt:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.