Utfordringen Cape Epic

Cape Epic er verdens største MTB-etapperitt for 2-mannslag og finner sted i den spektakulære Western Cape-regionen i Sør-Afrika. Rittet er svært prestisjefylt og populært både blant profesjonelle og amatørsyklister. Rittet går over 8 dager og består av en prolog og 7 etapper, som totalt summerer seg til ca. 700 km sykling og opp mot 16 000 høydemeter klatring i røft terreng.

Vi har syklet dette rittet en gang før (i 2008), og vi vet dermed nogenlunde hva vi går til. Rittet er ekstremt krevende med lange og harde dager på sykkelen, og noe av utfordringen er å disponere kreftene og å få best mulig restitusjon mellom etappene. Samtidig er det selvfølgelig viktig å være godt forberedt og gå inn i rittet med et godt treningsgrunnlag og god form.

Vi har begge syklet og konkurrert mye over mange år, og vi har dermed et godt utgangspunkt for å komme oss i form til rittet. Det at rittet finner sted i mars er imidlertid en utfordring når man bor i Nord-Norge der sykkelforholdene, spesielt i terrenget, er relativt dårlige i de 5 månedene før. Løsningen på dette legger vi opp til at blir en god del sykling innendørs på rulle og spinningsykkel, noe utesykling, noe trening på ski, samt styrketrening. Om mulig kan vi kanskje også få til en treningssamling i sydlige strøk i løpet av vinteren.

Vi vil bruke denne bloggen til å legge ut oppdateringer på forberedelsene og gjennomføringen av Cape Epic 2020, og vi håper det kan være interessant å følge med på. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.